woensdag 23 november 2016 (2)

6 Office naar Klein Kasteeltje

Onze klas 6 Office ging op vrijdag 21 oktober op bezoek in het Klein Kasteeltje in Brussel langs het kanaal.

Toen we aankwamen ontmoetten we onze gids en werden we door haar verwelkomd. Ze vertelde ons over de verdeling van het gebouw: iedere soort gezin krijgt een ruimte die aangepast is aan hun omstandigheden. Vervolgens kregen we een kleine rondleiding, maar we mochten nergens binnen omwille van de privacy van de bewoners. In het Klein Kasteeltje wonen zo’n 800 mensen samen. Sommigen krijgen enkel een bed en een kast, afgeschermd door een gordijn. Anderen wonen in een appartementje met een eigen keuken. Verder zijn er ook de minderjarigen die allemaal samen wonen.

Tijdens de rondleiding waren we als leerlingen zeer enthousiast  en behulpzaam: zo hielp onze klasgenoot Noamane een vrouw met haar kinderwagen.

We leerden ook dat de mensen daar 7 euro per week ontvangen waar ze alle extra’s van moeten betalen of waar ze een koffie mee kunnen gaan drinken.

Er zijn faciliteiten aanwezig zoals een douchezaal, een fitnessruimte en enkele oude computers, maar deze volstaan echt niet voor alle mensen die daar wonen.

Aan het einde van de rondleiding gingen we in één van de gangen van het gebouw waar een heel mooie, grote muurschildering was aangebracht. We mogen wel geen foto’s publiceren omwille van het auteursrecht.

Deze uitstap was echt een goed idee van onze leerkrachten omdat we veel bijgeleerd hebben. Ik heb geleerd dat België vluchtelingen wil opvangen. Sommige vluchtelingen zijn ons hiervoor echt dankbaar. Toch vind ik dat er meer geïnvesteerd mag worden in computers en de sportzaal.

  • Nisrine Zerouali, Sawsane Housni, Mohamed Yandouzi, Serdar Tocilla
Dit bericht is geplaatst in dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord